Mire jó az aloe vera?

Az aloe verát évszázadok óta használják számos betegségre, a bőrpanaszok enyhítésétől az emésztés szabályozásáig. Az aloe vera egy tüskés növény, amelynek lándzsa alakú levelei átlátszó gélt tartalmaznak, mely a bőrön és belsőleg egyaránt alkalmazható. Az aloe vera gyulladásgátló szalicilsavat, poliszacharidokat tartalmaz, amelyek elősegítik a bőr regenerálódását, valamint glikoproteineket a fájdalom csökkentésére.

Nyugtatja a bőrproblémákat: Segít meggyógyítani és enyhíti az ekcéma, a pikkelysömör, a vágások, égési sérülések, horzsolások és kiütések és a rovarcsípések tüneteit, ezenkívül kiválóan hűsíti a bőrt a napozás után.

Segíti az emésztést: enyhíti a puffadást, a fájdalmat és a székrekedést. Gyulladáscsökkentő hatása miatt segíthet az irritábilis bél szindróma tünetein is.

Csökkentheti a hólyaggyulladást: egy amerikai kutatás szerint a tünetek teljesen eltűnhetnek a hólyagfájdalomban szenvedő betegek több mint felénél.

Megszünteti az ízületi fájdalmat: egy napi adag friss aloe vera gyümölcslé enyhíti a fájdalmat és a gyulladást az ízületi gyulladásban szenvedőknél.

Könnyíti a fogászati ​​problémákat: ínyfájdalom vagy a szájfekély esetén a gél közvetlenül az érintett területekre alkalmazva gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással bír.

Mikor és hogyan használjuk?

Bőrpanaszok, száj- és ínyfájdalmak, valamint ízületi gyulladás esetén alkalmanként külsőleg alkalmazva, illetve naponta fogyasztható emésztést segítő tulajdonságai miatt. Kapható gyümölcslé, kapszula vagy tabletta formában, illetve gélként helyileg bőrpanaszokra és fogászati ​​problémákra, továbbá krémek, fogkrémek és szájvizek összetevőjeként.