Mire jó a ligetszépe olaj?

A bőr egészségének megőrzésétől a menopauza kezeléséig a tudományos világ komoly segítséget tulajdonít ennek a növényi gyógymódnak.

Mi a ligetszépe olaj?

Az Észak-Amerikában őshonos ligetszépe lágyszárú virágos növény. Az olajat a magjából sajtolják, és régóta használják gyógyszerként. Amerika őslakos népe a leveleit, gyökereit és magjait aranyér, sebek, gyomor és bélrendszeri panaszok, torokfájás, valamint bőrproblémák kezelésére használta. Napjainkban sokan használják a menopauza tünetei, száraz bőr és mellfájdalmak esetén.

Hogyan hat a ligetszépe olaj?

A ligetszépe olaj zsírsavakat, növényi szterineket és polifenolokat tartalmaz. Rendkívül magas a linolsav tartalma, ami egy többszörösen telítetlen esszenciális zsírsav, mely erősíti a bőr védőrétegét, így növelve a bőrréteg víztartalmának megőrzését. Úgy tartják, hogy gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően hozzájárul az emberi szövetek megfelelő működéséhez, és támogatja az egészséges bőrt, mert megakadályozza az epidermiszen keresztüli vízvesztést, javítja a bőr puhaságát és rugalmasságát. A ligetszépe olaj jótékony hatásait kimutatták atópiás dermatitisz, pikkelysömör, sőt rákellenes terápia kiegészítőjeként is.

_______________________________

Mire jó? rovatunk korábbi cikkei:

Mire jó a szelén?
Mire jó a Q10 koenzim? 
Mire jó az omega3?

Mire jó a macskagyökér?

Mire jó a kurkuma?

Mire jó a cink?

Mire jó a magnézium?

Mire jó a D-vitamin?

Mire jók a probiotikumok?