Hogyan válasszunk etetőszéket?

Amikor gyermekünk már önállóan, magabiztosan tud ülni, elkezdhetünk gondolkozni a megfelelő etetőszék kiválasztásán. Hatalmas a termékpaletta, egy bababoltba betérve, vagy webáruházban nézelődve könnyen elbizonytalanodhatunk, melyiket is válasszuk. Az alábbi ötletekkel segítünk megtalálni a megfelelő etetőszéket.

MI ALAPJÁN VÁLASSZAK?

  • Hol fogjuk használni a széket? Fontos szempont, hiszen alapvetően meghatározza, hogy milyen típusú széket vásároljunk. Ha tágas hely áll rendelkezésünkre választhatunk nagyobb, több funkciós széket. Míg kisebb hely esetén fontos a méret, és a könnyen összecsukható, jól tárolható változat az ajánlott. Az asztalra szerelhető etetőszék helytakarékos, és jól jön, ha sokat utaztok. Használat előtt ellenőrizzük az asztal teherbírását, és csak biztosan ülő babát szabad beleültetni, 15 kg-os súlyhatárig.
  • Mennyi idős gyermeknek vásároljuk? Már a csecsemők számára is vásárolhatunk etetőszéket, biztonságosan elhelyezhetjük benne, általában szívesen nézelődnek belőle. Nagyon fontos, hogy amíg nem tud biztonságosan ülni, kizárólag dönthető támlájú széket használjunk. Érdemes olyan típust választani, ami nagyobb életkorban is használható. Praktikus kiegészítő lehet a szűkítőbetét, melynek használatával biztonságossá és kényelmessé tehető az etetőszék.

A cikk folytatásáért kattints IDE!

Forrás: babaindex.hu