Egy lépéssel a rák előtt – új remény daganatos betegeknek!


Mit lehet tudni a felfedezésről?

–    Több mint 20 éve indult már az  kutatás, mely azt vizsgálat, miként védekezik az emberi szervezet a daganatokkal szemben – mondja el Dr. Kulcsár Gyula rákkutató biokémikus, a feltaláló. Rájöttünk, hogy nem az általános védelemért felelős immunrendszer, hanem egy speciális védelmi rendszer az, ami elpusztítja a rendellenessé vált sejteket. Ezt követően kísérletekkel – sejt és állat – bebizonyítottuk a Természetes Tumorellenes Védelem létezését, meghatároztuk, milyen összetevőkból áll, hogyan működik.

Hogyan működik a Természetes Tumorellenes Védelem?

–    A kutatások során megállapítottuk, hogy a vérkeringésben jelenlevő aktív ráksejtpusztító molekulák: aminosavak, bizonyos vitaminok és néhány egyéb aktív anyag alkotják a Természetes Tumorellenes Védelmet. A daganatsejtek a normál sejtekhez képest szabálytalanul táplálkoznak, ún. általános felhalmozó tulajdonsággal rendelkeznek, így táplálkozásuk során ezek a szervezetben lévő molekulák is nagy mennyiségben jutnak a ráksejtekbe, azok programozott sejthalálát – apoptózisát – okozva. Sejtkísérleteink során maguk a tumor sejtek választották ki azt az anyag kombinációt – az Aktív Ráksejtpusztító Keveréket, – melynek ráksejten belüli felhalmozására ezek a sejtek egyöntetűen pusztulással reagáltak.

Mi a felfedezés gyógyászati jelentősége?

–    A felfedezés gyógyászati jelentősége az, hogy a Természetes Tumorellenes Védelem saját anyagait – az ún. Aktív Ráksejtpusztító Keveréket – juttatva a szervezetbe, több ráksejt pusztítható el. A szervezet saját védelmi rendszerének a teljesítőképességét növelhetjük meg. Ugyanakkor a szervezet normál, egészséges sejtjei – szabályozott táplálkozásuknak köszönhetően – nem károsodnak. A sikeres kísérleteket követően az elmélet ma már az Európai Unióban és további 17 országban bejegyzett szabadalom.

Milyen új eredményekkel szolgálhat a kutatási program?

–    Tudományos eedménynek tekinthető, hogy az International Journal of Cancer, Európa egyik legrangosabb, német szerkesztésű daganatkutatással foglalkozó tudományos folyóirata megjelentette a Természetes Tumorellenes Védelemhez és az Aktív Ráksejtpusztító Keverékhez kapcsolódó legújabb kutatási eredmények összefoglalóját. A kísérletes rákkutatási eredményeket közlő európai folyóiratok rangsorában a negyedik helyen álló lap szakmai elismertsége igen nagy. Az International Journal of Cancer rangját jelzi az ún. impakt faktora, amely 5.44 (ez az érték azt jelenti, hogy igen elismert és rangos lap a témában kutatók és az orvostársadalom körében).  A lap elismertsége miatt várható, hogy a kutatási program és a szabadalom tudományos elfogadottsága növekedni fog.

Jelenthet ez valamit a gyógyszerré válás újtán?

–    Azzal a a kétlépcsős klinikai vizsgálati programmal együtt, melyet a DRC Gyógyszervizsgáló Központban (Drug Research Center, Balatonfüred) végeztek el 2011-ben és 2012-ben, úgy gondolom igen. Ez a vizsgálatsor egészséges önkénteseken és daganatos betegeken igazolta a szabadalomra épülő készítmény nagy dózisban történő tolerálhatóságát, életminőségre gyakorolt hatásait és biztonságosságát. Hosszú út vezet még a gyógyszerré válásig, de a készítmény – speciális, gyógyászati célra szánt tápszerként – jelenleg is ugyanabban az összetételben áll a betegek rendelkezésére, mint egy esetleges jövőbeni gyógyszerkészítmény, tehát most is a betegek rendelkezésére áll.

Dr. Kulcsár Gyula dr kulcsar portre[optimalis]

1951. november 18-án született Nagykanizsán. A Szegedi József Attila Tudományegyetem Természet-tudományi Karának Vegyész Szakán 1979-ben szerzett diplomát.

1979-1981-ig tudományos segédmunkatársként dolgozott a Pécsi Orvostudományi Egyetem Elméleti Központi Labora- tóriumának Kémiai Intézetében. 1981-ben átkerült a Biokémiai Intézetbe. 1993-ban nevezték ki adjunktusnak.

A PhD fokozatot 1998-ban szerezte meg. Társszerzőként két egyetemi jegyzet készítésében működött közre. 2005-től az Immunal Kft. Culevit Kutatás-Fejlesztési Program tudományos igazgatója.

1987-ben kezdte a szervezet tumorellenes védelmi mechanizmusaival kapcsolatos kutatásait. A Természetes Tumorellenes Védelem felfedezését és igazolásának eredményeit 1993 óta védi szabadalom Magyarországon.
Eredményeit több mint 20 nemzetközi és 9 magyar közleményben publikálta, illetve 21-szer ismertette nemzetközi és 34-szer magyar kongresszusokon.

1998-ban a Feltalálók Olimpiáján “Genius Prize” elismerést kapott, 2000-ben szabadalmát beválasztották az Országos Szabadalmi Hivatal által kiadott válogatott szabadalmak közé, olyan feltalálók, kutatók szabadalmai mellé, mint Puskás Tivadar, Albert Einstein, Szilárd Leó, Szent-Györgyi Albert.

Tagja a Magyar Biokémiai Egyesületnek, a Magyar Biológiai Társaságnak, a Magyar Onkológusok Társaságának, a European Life Scientist Organisation-nak, az International Society for Preventive Oncology-nak, és az European Association of Cancer Research-nek.

A gyógyíthatatlannak hitt lány most boldog Anyuka dr kulcsar orsolya lanya[eredeti]

A most 29 éves Orsolyánál 2002-ben 3. stádiumú gerincvelő tumort (III. Gr. cystosus conus tumort) diagnosztizáltak, amely fájdalommal, járászavarral, majd a spontán vizeletürítés megszűnésével járt.  Műtéttel a daganatot csak részlegesen sikerült eltávolítani. A műtétet végző orvos állandó katétert és rossz prognózist helyezett kilátásba. A műtét után, 2003 januárjában megkezdődött radio- és kemoterápiás kezelése.

„Akkor, 19 évesen nagyon elkeseredett voltam, hisz orvosom maximum másfél évet ígért nekem. Elkeseredésemet látva kezelőorvosom javasolta 2003 áprilisában, hogy forduljak a Culevit Tanácsadó Szolgálathoz. A Culevitet azóta is folyamatosan szedem. Kezdetben a daganat stagnált, de közérzetem és fizikai állapotom szinte azonnal jelentősen javult. 2004-ben az MR vizsgálat már a tumor visszafejlődését mutatta, 2005-ben pedig orvosom klinikai tünetmentességgel bocsátott el (persze rendszeres kontroll mellett) és pár hónap múlva már gyermekvállalásra is gondolhattam. 2006 elején megszületett kislányom és 6 éve mindketten jól vagyunk. Kezelőorvosom elmondása szerint az ilyen diagnózisú és stádiumú betegei közül én élek egyedül.”

A beteg elmondása alapján a Culevit segítette őt az életben maradásban, életkedve visszatérésében, erőnlétének, étvágyának javulásában és abban, hogy gyermeket vállalhatott és teljes életet élhet.