A masszázsról – röviden

 

 


Svédmasszás
A svédmasszázs a nyugati masszázstípusok legismertebb formája, Henrik Ling – svéd vívómester és tornatanár által leírt öt alapfogás az alapja, a masszázs végén az ízületek kimozgatása történik. Csökkenthetők az izomfájdalmak, megszűntethetők a fájdalmas letapadások, az ízületek mozgása felszabadul, az emberi test feltöltődik testi-lelki energiával.

Talpreflexológia
Speciális masszázs, a talp bizonyos pontjait ingerelve reflexmechanizmus útján hatást gyakorlunk belső szerveink működésére, segítségével megtartható egészséges állapotunk, de betegségeket is gyógyíthatunk.

Thai masszázs
A tradicionális thai generál masszázs, 1.5-2 órás talajon végzett masszázsfolyamatot jelent, ahol az emberi test energiavonalai mentén végez a masszőr speciális fogásokat, alkalmaz még különböző ízület-mobilizációs és izomnyújtási technikákat. Hatására a szervezet energiája aktivizálódik, csökkenthető az ízületi-izomfájdalom.

Thai olajos masszázs
Napjainkban nagyon közkedvelt masszázsforma, melyben keveredik a keleti típusú (thai) és a nyugati típusú (svéd) masszázsformák fogásrendszere. A masszázs során az emberi test energiacsatornáit dolgozzuk át, speciális fogásokkal, és néhány a klasszikus svédmasszázs során is alkalmazott technikával.

Shiatsu masszázs
Elnevezése a japán shiatsu szóból származik, melynek jelentése ujjnyomás. Az akupresszúrának és a masszázsnak egy speciális kombinációja, de megtalálhatóak benne a jóga bizonyos elemei is. A masszázs során elsősorban az ujjak nyomását alkalmazzák a test meridián pontjain, biztosítva a test energia kiegyenlítődését, vagyis a fejünk tetejétől a lábujjainkig minden testrészünkre kiterjed.

Intenzív lávaköves masszázs

Olajos masszázsforma, a masszírozás nem kézzel, hanem vulkáni eredetű forró kövek által történik. A meleg köveket óvatosan az izmokba nyomják, az élmény maga is felemelő. A kezelés speciális illóolajokkal történik, ezáltal kombináljuk a masszázst és az aromaterápiát. A masszázs harmonizálja a testet és a lelket, meggyorsítja a méregtelenítő folyamatokat.

Lomi-lomi masszázs
A Hawaii – szigetekről származó, különleges technikákat alkalmazó olajos masszás, mely során a szervezet bioenergia-egyensúlyát stabilizáljuk, energiát juttatunk a kezelt testrészekbe. Hatására megszűntethetők a fájdalmas letapadások, a szervezet feltöltődik energiával, energikusabb lesz.

Forrás: Manual-Land masszázsoktató centrum

 

Kapcsolódó tartalom: