Tavaszi megújulás 5 lépésben

Az általunk ajánlott megújulás nem feltétlenül kötődik magához az illatos-virágos évszakhoz, csak azért kötjük ide a javaslatainkat, mert reménykedünk abban, hogy az újjászülető természet még a nehezebben mozduló olvasóinkat is jobb belátásra bírja. Nézzük, hogyan kezdjünk öt apró lépésben lassan megújuló életet az egészségünk és nyugalmunk érdekében.

1. Szellőztessünk minden nap!

Banális dolognak hangzik, különösen, hogy lassan tényleg megérkezik a jó idő, mégsem az. Otthonainkban még csak-csak működik, de a légkondicionálós irodákban már húsz fok fölött beindítják a gépezeteket, amelyeket legközelebb októberben kapcsolnak ki. A légkondin keresztül érkező „friss” levegő sajnos számtalan szennyeződést hoz magával – pl. baktériumokat – ha tehetjük, érdemes szellőztetni. A kinti oxigéndús levegő javítja a közérzetet, felpörgeti a sejtek anyagcseréjét, javítja a koncentrációt, de segíti az elalvást is.

tavaszi megújulás csokor

2. Használjuk kevesebbet a mikrót!

Sajnos több szinten is bebizonyosodott már, hogy a mikrohullámú sütő tönkreteszi az élelmiszerek tápanyagait, illetve olyan módon torzítja el az ételben található vízmolekulák szerkezetét, hogy azok káros hatásokat fejtenek ki az emberi szervezetre. Itt a tavasz, mostantól sokkal több salátát és nyers ételt fogyaszthatsz, amelyeket amúgy sem kell melegíteni, a készülék meg hadd porosodjon!

3. Tényleg kezdj el mozogni!

A tél folyamán igenis meg lehetett érteni, amikor semmi máshoz nem volt kedved esténként, mint egy jó könyvvel és egy pohár forrócsokival kucorogni a fotelben, a takaró alatt. De megjött a jó idő és elmúltak a kifogások! Menj a szabad levegőre, lehetőleg minden nap, és legalább öt percig mozogj! Persze minél hosszabban teszed, annál jobb, de az öt perc is több a semminél.

4. Mosolyogj!

Lehet, hogy nyúz az élet, lehet, hogy nem csak épp unatkozol. Próbáld ki, ha éppen nincs is kedved vigyorogni, ha tudatosan húzod szét a szád, visszahat a hangulatodra is, már csak annak révén is, hogy ha rámosolyogsz valakire, önkéntelenül visszamosolyog rád.

5. Selejtezz!

Most jött el az ideje annak, hogy a téli ruhák nyári álmot aludjanak, és előkerüljenek végre a tavaszi-nyári göncök. Viszont mielőtt gondolkodás nélkül behajtogatnád őket a szekrény aljába, nézd át, hogy melyik téli ruhadarabtól érdemes megválni, melyiket nem viselted a hideg időben és ajándékozd el valakinek, vagy add le egy ruhagyűjtő helyen. Így lesz helye az újonnan érkező nyári daraboknak, és a kiselejtezett ruháknak is lesz, aki örülhet.