Sütőtök, a narancsszínű vitaminbomba

Az őszi hónapok kedvelt csemegéje nem csak finom, hanem kiváló vitaminforrás is. A sütőtök szezonja ősszel kezdődik, fajtától függően szeptember vége és november eleje közt érik. Akkor ízletes igazán, ha megcsípte a dér, de az édessége cukortartalmától függően eltérő lehet.

sütőtök

A sütőtök rengeteg béta-karotint tartalmaz, ez az anyag adja narancssárga színét. A béta-karotin az egészséges látáshoz nélkülözhetetlen A-vitamin előanyaga, egyben antioxidáns is. A sütőtök termése gazdag C-vitaminban, ami támogatja az immunrendszert, így könnyebben elkerülhetjük az őszi hónapokkal megszaporodó náthás, meghűléses megbetegedéseket. A sütőtökben lévő rostok segítik az emésztést, fontos ásványi anyag forrás – kálium, foszfor, vas, réz és mangán található benne, ugyanakkor kalóriatartalma alacsony.

A cikk folytatásáért kattints IDE!

(2015. december 1.)

Forrás: babaindex.hu