Fogyasztó zöldségek

Hagyma
Kisebb mennyiségben, pirítva kifejezetten növeli az elhízás esélyét, nagyobb mennyiség nyersen és párolva viszont határozottan serkenti az emésztést. A hagymaleves például (persze nem tejszínnel és sajttal megszórva) szinte csodákat tud tenni. 

Paprika
Rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, de segít a fogyásban is. A legjobb nyersen fogyasztani, de párolva, levesben főzve is hasznos. 

Sárgarépa
Vitaminokban ez a zöldség is igen gazdag, de számunkra most inkább rostanyagtartalma a fontos. Levesben általánosan használt zöldség, de reszelve nyersen (esetleg almával) komplett étel is lehet. 
 
Savanyú káposzta
Ez a zöldség egyértelműen segíti a sejtszintű zsíranyagcserét, megkönnyíti a zsírraktárak lecsapolását. Levéből zsírégető koktél készíthető. A rántás, zsiradék nélküli savanyú káposztából készítette leves szinte azonnali és érzékelhető eredménnyel jár.